Familjejurist - Gillis Edman Begravningsbyrå

Familjejurist

Arbetsbeskrivning

Gillis Edman Begravning och Familjejuridik växer och söker nu ytterligare en jurist till sitt team i Göteborg. Som jurist hos oss kommer du arbeta med ekonomisk familjerätt inom dödsfallsjuridik och livsplaneringsjuridik. Dödsfallsjuridiken innebär arbete med boutredningar, bouppteckningar, arvskiften och förvaltning av dödsbon. Inom livsplaneringsjuridiken hjälper du kunder att identifiera sina juridiska behov och upprätta olika typer juridiska dokument så som testamenten, gåvobrev, äktenskapsförord och framtidsfullmakter.
Du förväntas hantera alla ärenden professionellt, etiskt korrekt och alltid med människan i fokus. Här blir du en del av ett team med ytterligare fyra jurister, en administratör/boutredare och en kvalificerad juristsekreterare. Du kommer utgå från Göteborg men i begränsad omfattning även arbeta från något av våra 13 andra kontor i Västsverige. I viss mån kommer du även hålla föreläsningar och representera oss på mässor.

Vem är du?

Vi söker dig som har en svensk juristexamen. Du ska ha minst ett par års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom det familjerättsliga området. Har du ytterligare erfarenhet från andra angränsande rättsområden så ser vi det som positivt. Du har lätt för att lära, kan ha flera parallella arbetsströmmar i gång samtidigt och är beredd att lägga ner tid och energi på att sätta dig in i ditt arbete.
Som jurist är du trygg och säker i din yrkesroll och som person är du ödmjuk och har lätt för att möta människor, speciellt i svåra situationer. Du bör ha en fallenhet för att skapa, bibehålla och utveckla goda klientrelationer. Vi ser vidare att du är en lagspelare med god förmåga att förmedla juridiska problem på ett lättförståeligt sätt och som bidrar med god stämning på arbetsplatsen.
Det är viktigt att du är kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Behärskar du dessutom något ytterligare språk så är det en fördel. Du känner dig självklart bekväm i att arbeta i vanliga datasystem samt i Officepaketet. God kunskap inom ekonomi är också en fördel. Vi vill även att du har körkort.

Du erbjuds

Hos Gillis Edman kommer du vara en del av ett företag med modern kultur och värderingar i framkant inom ekonomisk familjerätt. Här råder en familjär och prestigelös kultur, det är högt i tak och alla hjälps åt. Här blir du en del av ett kompetent och positivt gäng där du får chans att vara med att påverka bolaget framåt.
För oss är det viktigt att vara en modern arbetsgivare och vi ser det som en självklarhet med en bra balans mellan jobb och fritid. Här erbjuds du en utvecklande och stimulerande tjänst med en fast lön och bra anställningsvillkor. Förutom bra villkor, friskvårdsbidrag och utvecklande arbetsuppgifter så utlovas kollegor som du kommer ha kul tillsammans med.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Din intresseanmälan skickas tillsammans med ditt CV till rekryterande chef Cajsa Löfmark, cajsa.lofmark@gillisedman.se, som också besvarar eventuella frågor på telefon 031-355 40 46.
Varmt välkommen med din ansökan!

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se