Ska du gå på begravning?

Startsida - Gäst – Gillis Edman Begravningsbyrå

Gå på begravning

Vad heter den avlidne?

Tänd ett ljus och lämna minnesord
Anmäl dig · Se vägbeskrivning

För dig som deltagare på begravning

Kom ihåg inför begravningen

Vissa saker är viktiga att känna till när du ska delta på en begravning. Här har vi samlat lite information om blommor, gåvor och annat som du kan bidra med för att göra avskedet minnesvärt och personligt.

Så här går en begravning till

Begravningsdagen är ofta fylld av sorg och stress över att allt ska bli som planerat. Har du aldrig tidigare varit med om en begravning kan det vara skönt att förbereda sig genom att läsa lite mer här.

Vad undrar du?

Vanliga frågor om
att gå på begravning

Det är inte självklart att du känner till allt som rör en begravning. Vilka kläder är lämpliga? Får barnen följa med? Vad händer efter ceremonin? Här har vi samlat lite av det viktigaste att veta.

Vad betyder ljus klädsel?

Kanske har du läst att anhöriga önskar ljus klädsel. Det betyder snarare att klädseln är valfri, och att de närstående vill undvika att alla kommer klädda i mörka färger. För de allra flesta sörjande är din närvaro viktigare än vilka kläder du väljer att ha på dig.

Läs mer

Är det okej med jeans?

Nuförtiden är jeans ett plagg som passar i de flesta sammanhang. Ett par snygga och välvårdade jeans kan du absolut ha på dig, särskilt om du vet att den närmaste familjen klär sig så. För att du inte ska riskera att sticka ut, kan du kanske välja ett par svarta eller mörkt blå jeans.

Läs mer

När ska jag vara på plats vid begravningen?

Precis som vid alla sammankomster, är det artigt att varken komma för tidigt eller för sent. En kvart före utsatt tid brukar vara bra när du ska gå på begravning. Då hinner du i god tid slå dig ner och samla dig inför ceremonin. Vi finns där och hjälper dig tillrätta.

Läs mer

Kan jag ha skor med öppen häl?

Skorna ska passa till de kläder du valt och inte vara för festliga eller för enkla. Svarta och välputsade finskor, både för män och kvinnor är bra och passande.

Läs mer

Anmäl dig till begravning

Sök fram minnessidan för den begravning du vill delta på

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se