Ska du gå på begravning?

Barn på begravning - Gäst – Gillis Edman Begravningsbyrå

Barn på begravning

Det är viktigt att ta barns sorg på allvar. Barn har ofta ett naturligt förhållningssätt till liv och död. Därför bör de få delta i de sammanhang som är förknippade med död och begravning. De allra minsta barnen som ännu är för små för att förstå vad som händer, är naturligtvis välkomna, om du inte har möjlighet till barnpassning. Men de lite större barnen, från 3 år och uppåt, bör få delta.

Det är viktigt att tala med barn om döden, särskilt om de ska vara med på en begravning. Vi hjälper gärna till att förklara vad som händer under själva ceremonin. Vi kan också tipsa dig om böcker att läsa tillsammans med barnen.

Om ditt barn skulle tröttna, kan du ha med med någon leksak eller bok att titta i. För att du själv ska känna dig mindre stressad, kan du välja en sittplats där du och ditt barn lätt kan gå ut en stund.

Läs vidare

Förbered barnen inför begravningen

Kontakta oss

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se