Ska du gå på begravning?

Minnesgåvor - Gäst – Gillis Edman Begravningsbyrå

Minnesgåvor

En pengagåva i en avlidens namn till en fond kallas minnesgåva. Det finns många olika fonder som verkar för välgörande ändamål. Efter att du betalat gåvan skickar fonden ut ett intyg till de anhöriga med din personliga hälsning. Om du vill ge en minnesgåva rekommenderar att du ringer den önskade fonden. Gåvotelefonnumret finns oftast utskrivet i rutan längst ner i dödsannonsen för den avlidne. Många fonder har även hemsidor där du kan utforma din minnesgåva.

Läs vidare

Vackert och personligt

Lämna en hälsning och tänd ett ljus

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om minnesgåvor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kan jag skänka pengar till en annan fond än den som står i dödsannonsen?

Kanske har du något ändamål eller någon organisation som du själv helst vill stödja. Du kan skänka pengar till vilken fond du vill. Ta gärna kontakt med fonden om du vill vara säker på att de närstående ska få veta att du lämnat en pengagåva.

Läs mer

Har familjen önskat gåvor till någon speciell fond?

Om familjen vill att du ska hedra deras anhöriga med en pengagåva skriver de det oftast i annonsen, däremot är det inget krav att du väljer just den fonden. Du kan välja att skicka pengar till något ändamål som ligger dig varmt om hjärtat.

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se