Ska du gå på begravning?

Begravningsblommor och handbukett - Gäst – Gillis Edman Begravningsbyrå

Blommor och handbukett

Floristen kan anpassa färg och sort på era blommor så att de går i vacker harmoni med de blommor som beställts av de anhöriga. Om du beställer en blomsterdekoration är det också smidigt att beställa blomma till avskedet från samma florist. Alla blommor levereras till ceremonilokalen i god tid av floristen.

Vår begravningsentreprenör ser till att blomsterdekorationerna arrangeras vackert och att handblommorna finns på plats för dig när du anländer till begravningen.

Om du själv har ordnat en blomsterdekoration är det viktigt att den levereras till ceremonilokalen minst en timme innan begravningen börjar.

Läs vidare

Ibland uppmanas man lämna en gåva i stället för blommor.

Vett och etikett på begravning

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om begravningsblommor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ska vi välja band eller kort till blomman?

Det är vanligt med både kort och band på blomsterdekorationer. Eftersom band inte rymmer mycket text är det bättre att beställa kort när du vill skriva något lite längre. En dikt eller ett citat gör sig därför bättre på ett kort. Band har också en lite längre leveranstid, vilket är bra att tänka på när […]

Läs mer

Kan jag välja vilken färg jag vill ha på bandet till blommorna?

Ja, hos floristen finns det många olika färger och nyanser att välja mellan. Vi rekommenderar att du väljer en färg på bandet som passar fint till det övriga arrangemanget. Tänk också på hur hälsningen ska skrivas. Det brukliga är korta sentenser som till exempel “Vila i frid”, “Evigt saknad”, “Tack för allt”, “För alltid i […]

Läs mer

Ska alla ha en handblomma?

Nuförtiden vill de flesta, oavsett vilket kön de definierar sig som, ha med sig en blomma att lägga vid kistan. Barn som är med på begravning lägger ofta ner en teckning eller ett brev.

Läs mer

Hur vet jag var jag ska beställa blommor?

Om du vill att din blomma ska gå i harmoni med exempelvis kistdekorationen, kan du fråga oss vilken florist familjen har valt. Då får du också dina blommor levererade med övriga blommor som anhöriga har beställt. Men du kan också välja din egen blomsteraffär. De flesta kan hjälpa till med leverans till närliggande kapell och […]

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se