Ska du gå på begravning?

Vid minnesstunden - Gäst – Gillis Edman Begravningsbyrå

Vid minnesstunden

Minnesstunden är en mindre formell sammankomst som brukar följa direkt efter begravningen. Samlingen är ett bra tillfälle att träffas för att hedra minnet av den avlidne under lite mer avslappnade former. Ibland serveras en trerätters middag, ibland en enklare måltid, eller kaffe och kaka.

Många upplever den här stunden som en lika viktig del av dagen som själva begravningsakten. Kanske för att den är så annorlunda till sin karaktär. Minnesstunden är tillfället där du får ge uttryck för dina känslor och berättelser om den avlidne. Här finns plats för både tårar och skratt, eviga minnen och väl valda ord över det liv som levts. Bildspel och musik är vanliga inslag. Samtal, tårar och skratt hjälper sorgen att landa och knyter ihop dagen på ett fint sätt.

Så går en minnesstund till

När ni anländer till minnesstunden är det dukat och klart och ni kan ta plats. Under förtäringen finns det möjlighet att hålla tal. Om du vill visa bilder eller spela ett stycke musik är det bra om du talar med anhöriga innan begravningen så att teknisk utrustning kan förberedas.

Servering på minnesstund

Serveringen sköts av restaurang- eller cateringpersonal. Meddela personalen på plats om du har beställt specialkost som exempelvis glutenfritt eller vegetariskt.

Plats för minnesstund

Det är viktigt att anmäla ditt deltagande i begravningen såväl som i minnesstunden efter. Ange även eventuella önskemål om kost, såsom allergier eller vegetariskt. Ta reda på platsen för minnesstunden innan begravningen äger rum, samt hur du tar dig dit.

Kontakta oss

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se