Ska du gå på begravning?

Så skriver man ett samboavtal - Gillis Edman Familjejuridik

Så skriver man ett samboavtal

Ett samboavtal reglerar vad som inte ska bodelas vid en eventuell separation eller ett dödsfall. Samboavtalet kan till exempel möjliggöra att den sambo som ensam bekostat en gemensam bostad inte behöver dela med sig av halva bostadens värde till sin ex-sambo vid en separation.

Utgångspunkten för sambor är att bostad och bohag inskaffat för gemensamt bruk bodelas vid en separation eller ett dödsfall. Det innebär att värdet av samboegendomen delas lika mellan parterna. Sambolagen tar inte hänsyn till vem som har betalat för egendomen, vilket ju innebär att det kan uppstå orättvisor.

Med samboavtalet har ni möjlighet att enas om vad som ska bodelas och inte. Boka en tid med en av våra jurister så går vi igenom den egendom som är aktuell och justerar avtalet så att det blir som ni vill ha det. Avtalet skrivs sedan under av parterna.

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se