Vanliga frågor om bodelning och arvskifte - Gillis Edman Familjejuridik

Vanliga frågor om bodelning och arvskifte

Behövs det något arvskifte om jag är ensam dödsbodelägare?

Nej, arvskiftet är ett avtal mellan flera dödsbodelägare som reglerar vem som får vad. Om du är ensam dödsbodelägare behöver du inte avtala med dig själv hur arvet ska fördelas. Som ensam dödsbodelägare ska du ju få allt. En ensam dödsbodelägare använder den registrerade bouppteckningen som underlag för att få den avlidnes tillgångar.

Läs mer

Måste vi anlita en jurist för att upprätta ett arvskifte?

Nej, det är inget krav. I samband med att vi upprättar bouppteckningen stämmer vi av om ni behöver hjälp med arvskiftet. Det är alltid klokt att konsultera en jurist för att garantera att det arvskiftesavtal ni skriver blir korrekt och giltigt.

Läs mer

Måste vi upprätta ett arvskifte?

Nej, när det exempelvis är efterlevande make eller maka som ärver allt är ju också denna person ensam dödsbodelägare. Om det endast finns en ensam dödsbodelägare krävs det inget arvskifte, utan bouppteckningen är tillräcklig för de åtgärder som behöver göras. Om ni är flera dödsbodelägare behöver ni reglera i ett arvskifte vad var och en […]

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se