Bodelning - Gillis Edman Familjejuridik

Bodelning

Vad innebär bodelning?

En bodelning ska ske vid en skilsmässa eller upplösning av ett samboförhållande eller i samband med dödsfall. Bodelningen reglerar vem som ska få vad när relationen eller äktenskapet upplöses.

Bodelningen är ett avtal mellan parterna som omfattar all egendom som inte är enskild.

Makar som fortsatt vill vara gifta, men ändra vem som ska äga vad rekommenderas att göra en bodelning.

Frågor och svar

Vanliga frågor om bodelning

För att underlätta för dig har vi här samlat vanliga frågor om bodelning. Du är alltid välkommen att ringa oss för mer information eller boka tid med en av våra jurister.

Måste man skriva ett bodelningsavtal?

Nej, det är inget krav. En muntlig överenskommelse kan dock i efterhand vara svår att bevisa. Därför rekommenderar vi att ni upprättar ett korrekt bodelningsavtal med jurist.

Läs mer

Vilka tillgångar ska ingå i bodelningsavtalet?

För gifta ska alla tillgångar som huvudregel vara med i avtalet, då de räknas som giftorättsgods. För sambor är det framför allt bostaden, men även lösöre såsom möbler och husgeråd. I vissa fall kan det även behövas ett juridiskt dokument om en av er ska överta en fastighet. Lagfarten, alltså ägarbeviset, ska i så fall […]

Läs mer

Läs vidare

Mitt är mitt och ditt är ditt

Planera för när du inte längre kan planera

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se