Ska du gå på begravning?

Testamente - Gillis Edman Familjejuridik

Testamente

Planera för livet efter döden

Vad är ett testamente?

Ett testamente är en persons yttersta vilja och innehåller instruktioner om arvet och vem eller vilka som ska ärva. Det kan upprättas när som helst och kan även ändras när en så önskar.

Vi hjälper till med allt och kan också förvara ditt testamente åt dig tills du eller dina närstående behöver det. Dina anhöriga kontaktas rörande testamentet vid händelse av dödsfall.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om testamente

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Om du inte hittar ditt svar här är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ärver jag efter min sambo?

Sambor ärver inte varandra enligt lag, inte ens om de har gemensamma barn. Vill ni som sambor ärva varandra måste detta skrivas i ett testamente. Har ni gemensamma barn och vill ärva varandra före barnen kan ni till viss del reglera detta i ett testamente.

Läs mer

Är en kopia på testamentet giltigt?

Ett testamente gäller bara i original och registreras inte vid någon myndighet. Det är därför viktigt att testamentet förvaras säkert så att det kommer fram när den som upprättat det avlidit. Vid behov hjälper vi till med säker förvaring av testamente.

Läs mer

Vad är enskild egendom?

Enskild egendom är relevant vid bodelning och innebär att någonting ska undantas vid en bodelning. När vi är gifta är båda makarnas tillgångar enligt huvudregeln giftorättsgods. Allt giftorättsgods delas på hälften vid en bodelning. Om någon av makarna har enskild egendom, undantas detta från hälftendelningen. Det är väldigt vanligt att föräldrar vill att barnens kommande […]

Läs mer

Läs vidare

Utformning av testamente

Planera för när du inte längre kan planera

Kontakta oss

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se