Bouppteckning - Gillis Edman Familjejuridik

Bouppteckning

Det juridiska efter ett dödsfall

Vi hjälper dig med bouppteckning

Vi hjälper dig med bouppteckningen och allt du behöver veta kring den. När du bokat möte med oss kommer en erfaren jurist att guida dig genom processen. Det kan ändå vara skönt att på förhand ta reda på det viktigaste, få svar på dina frågor och en överblick om vad det handlar om.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om bouppteckning

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Vill du veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vad får jag göra med den avlidnes egendom?

Så länge alla dödsbodelägare är överens har du stora befogenheter. Att betala räkningar i den avlidnes namn kan och bör du alltid göra så länge det finns pengar i dödsboet. Är du osäker på om det kommer att finns pengar kvar i slutändan, är det bättre att begära anstånd med de fakturor som kommer, annars […]

Läs mer

Kan jag göra en bouppteckning på egen hand?

Det finns egentligen inga hinder för att bouppteckningen utförs av en privatperson, men enligt lag får den så kallade förrättningsmannen inte själv vara dödsbodelägare, efterarvinge eller ombud för någon av dessa. En bouppteckning kan dessutom vara komplicerad. Därför är det klokt att lämna över uppgiften till en erfaren jurist.

Läs mer

Måste vi göra en bouppteckning?

Ja, i de allra flesta fall behövs en bouppteckning. Undantaget från kravet om bouppteckning är om den avlidnes tillgångar är mycket knappa. Då kan kommunen hjälpa till med en så kallad dödsboanmälan, istället för att en bouppteckning görs. Om det är aktuellt med en dödsboanmälan, kontakta då socialnämnden i den avlidnes hemkommun.

Läs mer

Kontakta oss

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se