Ska du gå på begravning?

Sjöräddningssällskapet - Gillis Edman Familjejuridik

Testamentera till Sjöräddnings­sällskapet

I samarbete med Sjöräddningssällskapet kan vi erbjuda hjälp när ett testamente skall skrivas.

Ibland är önskningarna kring ett testamente mer utförliga än att de får plats i en mall. Då finns det möjlighet att träffa en av våra jurister som hjälper till med utformningen.

Hos oss kan du också få hjälp med bevakning av ett testamente, så att du kan vara säker på att det finns till hands den dag det behövs.

För allmänna frågor kring att skriva testamente når du vår juristavdelning på telefon 031-355 40 90.

Läs vidare

Läs mer om testamente och hur vi kan hjälpa dig att utforma ditt.

Säker förvaring och bevakning - så det hittas när det behövs.

Planera för när du inte längre kan planera

En gåva är inte alltid en gåva

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om testamente

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om testamente. Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon 031-355 40 90 om du inte hittar svar på din fråga här.

Kan jag testamentera bort allt?

Om du kan testamentera bort allt eller inte beror på om du har barn. Har du inga barn är du helt fri att testamentera precis hur du vill. Du kan testamentera allt till din bästa vän, en organisation som du vill stödja, sju kusiner eller precis vad du vill. Om du har barn finns dock […]

Läs mer

Vad är enskild egendom?

Enskild egendom är relevant vid bodelning och innebär att någonting ska undantas vid en bodelning. När vi är gifta är båda makarnas tillgångar enligt huvudregeln giftorättsgods. Allt giftorättsgods delas på hälften vid en bodelning. Om någon av makarna har enskild egendom, undantas detta från hälftendelningen. Det är väldigt vanligt att föräldrar vill att barnens kommande […]

Läs mer

Vem ärver en ensamstående?

Du som inte har några barn är helt fri i hur du vill testamentera din kvarlåtenskap. Om du inte har skrivit ett testamente är det i första hand dina föräldrar och i andra hand dina syskon som ärver dig. Vill du att någon annan person eller organisation ska ärva dig, behöver du upprätta ett testamente.

Läs mer

Kan jag ändra i testamentet?

Om du vill ändra ditt testamente, kontaktar du oss så hjälper vi dig. Ett testamente kan ändras när som helst, så länge testatorn är frisk och vid liv.

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se