Bröllopspresenter - Gillis Edman Bröllop

Bröllopspresenter

En gammal fin tradition, som kommer från tiden när bruden bodde hos sina föräldrar och flyttade hemifrån först vid vigseln, var att ge de nygifta gåvor till det första gemensamma hemmet. Gärna praktiska saker som en blivande familj kunde ha nytta av. Denna tradition höll i sig ända in i vår tid och letar ni i skåpen hemma hos en äldre släkting idag, står det med största sannolikhet en väl använd hushållsassistent på någon hylla.

I storstäderna är vi idag generellt sett äldre när vi gifter oss och kommer ofta ifrån redan inredda hem. Vanligt är också att vi har en annan ekonomisk situation.

Så vad ger man då i bröllopsgåva?

Flera brudpar väljer att redan på inbjudan klargöra presenternas vara eller icke vara. Det kan finnas en önskelista hos toastmastern eller hos en specifik affär eller resebyrå. Saknas det information kan ni fundera på om det är något särskilt brudparet behöver fylla på med. Finns det kanske en befintlig servis som kan utökas? Sänglinne, handdukar eller morgonrockar i lyxig kvalitet kan bli en mycket fin present, och vill ni göra något extra låter ni en sömmerska sy på ett vackert monogram. Det är stort utomlands, och börjar även bli uppskattat här.

Skandinaviska tidlösa designklassiker från Klong, Svenskt Tenn, Rörstrand eller andra välkända namn kan vara trevligt att ge bort, eller varför inte ett årgångsvin, konst eller någon unik antikvitet. Andra bra bröllopspresenter kan vara upplevelser, konsertbiljetter eller en weekendresa Det är också populärt att sprida ut gåvorna över året, så att njutningen blir extra lång! Brudparet lär uppskatta att ha olika evenemang att se fram emot under det första året som gifta.

Presentöppningen

Själva presentöppningen är numera ett moment som gärna sparas till dagen efter bröllopet. Se därför till att er gåva är väl inslagen och uppmärkt. Det är svårt att komma ihåg vem som gett alla presenter, även om de räcks över personligen under bröllopet. Presentbordet blir en härlig karamell för brudparet dagen efter. Står det inga presenter på inbjudan, t.ex. "Vår önskan är att ni kommer och delar den här dagen med oss", ja då är det precis så. Men, det är ändå god sed, trots brudparets önskemål, att ha med sig en liten gåva.

Vad ska presenten kosta?

Kostnaden för en bröllopspresent är alltid svår att beräkna. Den hänger ihop med hur nära ni står brudparet och hur mycket er personliga ekonomi tillåter. Tänk på att det ofta är mer uppskattat med en noga utvald och genomtänkt gåva, än en som bara är dyr och lyxig.

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se