Transport - Gillis Edman Bröllop

Transport

Transport är ett härligt moment under en bröllopsdag, ingen annan dag på året är det så berättigat att cruisa runt i ett fordon en vanligtvis inte sitter i.

Spårvagn eller häst och vagn?

  • Hur kommer ni till kyrkan?
  • Hur kommer ni till mottagningen?
  • Hur kommer ni hem/till hotellet?

Glöm inte bort den här delen av er bröllopsdag. Efter vigseln får ni en liten stund för er själva som alldeles nybakta äkta makar.

Speciellt vid kyrkliga bröllop är det dessutom tradition att brudparet tar sig till mottagningen på ett festligt sätt. Inte sällan med en fotograf i framsätet.

Skulle vigselplats och mottagning ligga en bit ifrån varandra är det dessutom kutym att brudparet ombesörjer transport. Variabler att ta med beräkningen när det gäller transport är vilka som ska transporteras, vart de ska köras, och vad ni har för budget.

En bra tumregel är att om man har ett gästantal som överstiger 50 personer är det brukligt att hyra en buss. Är det en isolerad festlokal får man också se till att gästerna kommer tillbaks till utgångspunkten.

Åter till brudparet. Utbudet är såklart aningen säsongsbetonat, men det finns flera olika alternativ oavsett årstid. Häst och vagn, sportbil, veteranbil, folkabuss, eka, helikopter. Här är fältet öppet, det blir en kort och väldokumenterad sejour, och bilderna kommer finns kvar länge. Håll er nära er själva och er dröm om det perfekta bröllopet. Har ni tur har er toastmaster/toastmadame ställt iordning en liten korg med förfriskningar åt er i ert valda transportmedel.

När det kommer till transport, både av er och era gäster, är det viktigt att vara ute i god tid. Specialistföretagen har oftast ett begränsat utbud och är populära under bröllopssäsongen.

Det är mycket att tänka och många komponenter som ska stämma, så låt oss ta hand om det för er så att ni istället bara kan njuta av er bröllopsdag.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om transport i samband med bröllop

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om transporter i samband med bröllop.

Vad kostar det att hyra veteranbil?

Priserna varierar men ofta ett start pris på runt 1000-1500 kr per timma. Ofta ett minimum på tre timmars användande.

Läs mer

Flera stora roliga moment att planera här!

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se