Modeller - Gillis Edman Bröllop

Tips när du väljer modell på din bröllopsklänning

Enligt bröllopsstylisterna finns det lite att tänka på när du väljer modell på din bröllopsklänning:

En lång klänning passar på de flesta, men den kan behöva olika skärningar beroende på vad du vill framhäva/dölja. Är du kort och kurvig passar det jättebra med en rak modell som ger ett slankare och längre intryck. Har du stor byst som du vill dämpa lite kan du undvika en klänning med rak skärning upptill, och istället satsa på en hjärtformad eller v-formad urringning. Har du mindre byst och vill accentuera den, så passar en klänningsmodell med lagda veck över bystpartiet bra. Det fina med brudklänningar är att man kan trolla mycket med dimensionerna mellan axlar, byst och midja, i kombination med kjolens vidd.

En brud som vill gifta sig i kyrkan kan bära axelbandslös klänning, men bör tänka på att klä sig med respekt för omgivningen. Är du osäker finns det boleros eller spetstoppar att ha på under vigselakten. Vissa anser det förlegat att täcka axlarna i kyrkan, medan somliga anser det som en självklarhet. Väljer man att gifta sig i ett religiöst sammanhang är det passande att ta seden dit man kommer och klä sig med respekt för omgivningen.

Oavsett trender och rådande mode så är det några specifika klänningsmodeller som länge varit i topp på bröllopslistan:

A-linje

En klassisk klänningsmodell som passar flera olika kroppstyper, speciellt fin på dig som är lite nättare över axlarna och kurvigare över höfterna och stussen. Här hamnar höfterna i blickfånget. Klänningen har helt enkelt fått sitt namn efter bokstaven A, smal upptill och med vidd nertill.

Sjöjungfru/Trumpet

Figursydd tight klänning med vidd runt knän och neråt, oerhört smickrande om man har en kurvig timglassiluett. Klänningen är väldigt kroppsnära och är lika tjusig med som utan långa ärmar.

Empire

Den här modellen är smal upptill och skuren under bysten.

Klassisk empire ger tidlös elegans och är smickrande för många kroppstyper – modellens raka skärning och rakt utställda kjol har förmågan att trolla bort mage och höft.

Prinsessmodell

En axelbandslös drömklänning med hjärtformad urringning och stor vid kjol i tyll eller organza. En underkjol hjälper till med vidden i kjolen och även denna modell passar dig med päronformad kroppstyp.

Läs vidare

Allt om kända designers

Hur ska brudtärnorna vara klädda?

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se