Vinterbröllop - Gillis Edman Bröllop

Vinter­bröllop

Ordet vinter får många av oss att tänka på strålande sol över gnistrande vit nysnö, eldkorgar och snötyngda granar. Som i en vacker vintersaga.

Gnistrande vit nysnö, eldkorgar och snötyngda granar

Våra förväntningar på vinterns snölandskap är ofta lika stora som på sommarens ständigt blå himmel, varma vindar och gröna ängar. Ordet vinter får många av oss att tänka på strålande sol över gnistrande vit nysnö, eldkorgar och snötyngda granar. Som i en vacker vintersaga. Dessvärre vet vi ju att det där vinterlandet inte går att garantera i alla delar av vårt avlånga land. Därför är det så bra att vi kan välja en annan geografisk plats för att öka chanserna till det perfekta vinterbröllopet. Tänk er en resa med alla gäster på nattåg mot nordligare breddgrader mitt i vintern. Vilket oförglömligt bröllopsminne!

Väljer ni att hålla ert vinterbröllop på hemmaplan är förutsättningarna ungefär som på hösten. Det är inte högsäsong, men det kan vara lite dyrare än i oktober och november. Även här gäller att om ni kan tänka er att ha ert bröllop någon annan dag är lördag, kan ni få fördelaktiga kuvertpriser. Flera evenemangslokaler har julbord, så var noga med att boka i god tid.

Om ni väljer att ha ert bröllop kring jul, har ni alla möjligheter till en alldeles speciell dimension av pynt och klassiska attribut för ett både högtidligt och mysigt bröllop. Det är lätt att se den här säsongens fördelar: det finns enkla ting att dekorera med för att göra en sprakande, magisk fest av ert vinterbröllop och er bröllopsmottagning! Buketter i rött och grönt, massor av tända ljus. Kottar, kryddnejlikor, kanelstänger och stjärnanis som ramar in hela bröllopet i en oförglömlig doft. Mousserande glögg som välkomstdrink blir pricken över i!

Gifter ni er efter jul och nyår, är det öppet spelrum för ert bröllop. Det är fortfarande vinter, och det är ett perfekt tillfälle att utnyttja nyårsfesternas pampiga glitter i både dekorationer och kläder. Mellan januari och april är det lågsäsong för bröllop, så visst vore det roligt att få överraska släkt och vänner med en bröllopsinbjudan!

Något att tänka på när det gäller lokalen för ett vinterbröllop, är att ni det måste finnas plats för alla ytterkläder. Det är också viktigt att det inte blåser in kyla på bröllopsgästerna när dörren öppnas, så någon form av innerhall eller sluss är alltid en rekommendation när man har festligheter på vintern.

Ta till vara på vinterns alla stilfulla accessoarer

För ett bröllopspar som väljer att gifta sig på vintern, finns det många stiliga accessoarer att välja bland. En hatt är alltid kronan på verket, såväl till frack, jackett och kostym som till klänning. Klänningsutbudet skiljer sig inte från andra säsonger, men du kan välja en klänning i kraftigare tyg eller addera ett extra lager för en vintrigare look. En bolero, en varm cape eller en härlig, mjuk teddypäls omfamnar och värmer i kylan.

Ska ni ta era bröllopsfoton utomhus kan det vara klokt med underställ i ull som ni lätt kan ta av till middagen. Det är enklare än att leta efter kläder att ta på sig om ni börjar frysa. Bröllopsfoton av vinterbröllop kan bli oerhört vackra. Många bröllopsfotografer tycker att de får de allra bästa porträttbilderna i mulet och lite disigt väder, inte alls i strålande sol som man kan tro. Tänk på att ljussättningen kan behöva förstärkas, eftersom dagsljuset är svagare den här årstiden. Då får ni de perfekta bröllopsbilderna.

Vintern är en fantastisk tid för bröllop!

Vilken årstid ni än väljer finns vi här för er

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

Läs vidare

Boka möte direkt på webben

Vi ses, fysiskt eller digitalt, där vi svarar på era frågor och presenterar hur vi kan vara er behjälpliga inför bröllopet. 

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se