Vanliga frågor om kläder - Gillis Edman Bröllop

Vanliga frågor om kläder vid bröllop

Varför har man vit klänning?

Vitt är oskuldens färg, och ansågs länge som den renaste av alla färger.

Läs mer

Vad har man på fötterna när man gifter sig?

Precis vad ni vill. Köper ni nya skor, se till att gå in dem före bröllopet. Traditionellt sett, vita skor med eller utan öppen tå, eller svarta välputsade skinn eller lackskor.

Läs mer

Hur klär man sig varmt som brud?

Ni kommer röra er mellan varma och kalla miljöer under dagen så satsa på accessoarer som enkelt adderas, en pälsjacka (syntet) eller lång kappa utanpå klänningen.

Läs mer

Är det vanligt med slöja?

Det är ett klassiskt traditionellt attribut för att dölja bara axlar i kyrkan, och kan lätt bäras bak över håret efter vigseln.

Läs mer

Vad betyder klädkod casual?

En ledig klädkod som innebär proper klädsel.

Läs mer

Kan jag ha kostym utan slips på bröllop?

Ja, men det beror på angiven klädkod. Står det vardaglig klädsel kan du absolut ha det. Vid minsta osäkerhet kan du alltid ringa brudparet och fråga.

Läs mer

Vad gäller med valfri klädsel vid bröllop?

Står det valfri klädsel i inbjudan vill bröllopsparet att ni kommer finklädda, men inte nödvändigtvis i enlighet med strikta klädkoder. Undvik jeans och alltför vardagsnära kläder.

Läs mer

Kan jag komma i shorts?

Ja, om det ryms inom angiven klädkod. Viktigt att shorts matchas med fingertoppskänsla med både skjorta och skor för en smakfull sommarstil.

Läs mer

Kan jag ha hawaiiskjorta på mig?

Ja, om det ryms inom angiven klädkod. Bär upp den på ett klassiskt sätt accentuerad med stiliga sommarattribut.

Läs mer

Kan jag bära svart på bröllop?

Sofistikerat stiligt svart är enligt tradition en sorgemarkering. Avstå ifrån helsvart på bröllop. Svarta detaljer går däremot jättebra.

Läs mer

Kan jag bära vitt på bröllop?

Vitt är brudens färg. Idag hon står i centrum, välj en annan färg. Se även till att inte bära färger som kan misstas för vitt, alltför ljusa såsom ljus beige, nude, eller ljus champagne.

Läs mer

Kan jag bära rött på bröllop?

Ja absolut, denna vackra knalliga färg! Länge oförtjänt klassad som syndens färg och enligt en gammal skröna har en kvinna som bär rött till ett bröllop haft en relation med brudgummen, enbart trams och gammalt skrock.

Läs mer

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se