Svensexa/Möhippa - Gillis Edman Bröllop

Svensexa och Möhippa

Under 1500-talet på landsbygden etablerades mökvällen, då bruden skulle badas och göras vacker av kvinnor i byn eller samhället där man bodde. Inte sällan förekom det alkohol och det sägs att det var därför kyrkan ville förbjuda dessa tillställningar. Först under senare delen av 1900-talet etablerades hippan, där kvinnorna i ett mer jämställt samhälle kunde ta mer plats och göra andra saker som tidigare varit förbehållet männen.

Svenkvällarna uppkom senare, under 1600 talet och då i stadens borgerliga kretsar bland unga bättre bemedlade män.

Tvagningen blev spa

Traditionen att fira av en vän innan personen i fråga försvann in i äktenskapet känns aningen förlegad idag i vårt moderna jämlika samhälle, där hemmafruar är sällsynta. Det som fortfarande lever kvar från bondesamhället är traditionen att tvaga, idag kallas det spa och champagne är i högsta grad ofta närvarande.

Förr hade man sven- eller mökvällen dagen före bröllopet. Idag planeras det för att äga rum veckor eller till och med månader i förväg. Många tar tillfället i akt att göra en riktig heldag! Vi har flera års erfarenhet av eventplanering och har massor av roliga uppslag och ideér på passande aktiviteter.

Vi skräddarsyr åt er

Utbudet varierar lokalt men gemensamt för både möhippor och svensexor är att man vill ge sin vän ett minne för livet och en riktigt rolig och härlig dag. Vi samarbetar med flera ledande aktörer och hjälper er mer än gärna att skräddarsy ett heldagskoncept med allt som ni önskar för en lyckad dag och kväll.

Frågor och svar

Vanliga frågor om svensexa/möhippa

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna om svensexa och möhippa.

Vem skall hålla i svensexan/möhippa?

Närmsta vän/ vänner och eller syskon.

Läs mer

Hur bjuder man in till svensexa/möhippa?

I smyg! Här får ni använda all er list för att involvera berörda människor i planeringen. Telefonkedjor är ett bra alternativ så att ingen råkar skicka iväg ett sms eller mail i farten till fel person. Dolda grupper på sociala medier, ja se till att hålla tungan rätt i mun när ni navigerar bland vänner […]

Läs mer

Var hittar jag tips och idéer till svensexa/möhippa?

När ni har en idé om hur många ni är och var ni kommer utgå ifrån rent geografiskt, kan ni börja planera. Tänk på att räkna in mat och transport under dagen. Internet är såklart en ständig källa till information och behöver ni hjälp med att sy ihop dagen vänder ni er till oss. Vi […]

Läs mer

Vad kostar en svensexa/möhippa?

Vanligtvis betalar var och en för sitt eget deltagande, och lägger ihop till kostnaden för den intet ont anande hedersgästen. Kostnaden beror helt och hållet på hur många ni är och var ni lägger ribban för aktiviteterna. Man kan ha prisvärda DIY hippor hemma eller slå på stort med en hel helgs firande. Det är […]

Läs mer

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se