Brudklänning - Gillis Edman Bröllop

Brud­klänning

Vi hjälper till med konsultation och provning så att det blir precis som du har drömt om, eller bättre! Ingen annan högtidsklädsel är så mytomspunnen som brudklänningen.

Hitta din stil som brud

Vilken stil du än har tänkt dig: romantisk, vintage, bohemisk, exklusiv, enkel eller klassisk, är utbudet så oerhört stort att vi tryggt guidar er igenom hela resan fram till köpet av det som passar just dig.

Det finns även ett stort och fint utbud av begagnade bröllopsklänningar. Våra samarbetspartner spänner över ett brett fält och där finns bägge varianterna att tillgå. Vi har även professionella sömmerskor som är dig behjälplig om du önskar sy upp en egen. Oavsett vilket så kräver de flesta klänningar en del modifieringar innan de passar perfekt. Vill du sy upp en egen klänning får du räkna med lite längre tidsåtgång, men det är ett oerhört populärt alternativ. Kostnaden är ungefär densamma som för en färdig klänning med perfekt passform.

Inför ditt val är det tre saker som vi rekommenderar: klänningen ska passa din kroppsform, hudton och hårfärg för att framhäva det bästa hos dig.

Medelkostnaden för en brudklänning i Sverige är 4500 kr, men det finns många som väljer både billigare och dyrare alternativ

Välj en modell som passar kroppsformen

Designklänningar med det lilla extra

Underkläder

Lyxiga och eleganta underkläder förstärker helhetskänslan på din bröllopsdag. En body eller en torsolette hjälper till att forma och förhöja din kroppsform. Det är viktigt att skapa en slät silhuett under klänningen, t.ex. en korsett som formar och är sömlös.

Ett tips är att ta med lite olika modeller till provningen och se vad klänningen kräver. Är det en bar klänning kan det vara skönt att vara ordentligt täckt undertill, är det ett sommarbröllop kan det vara skönt med nåt silkigt och svalt undertill.

Ombyte

En internationell influens som börjat få fäste är att byta om efter middagen. Och egentligen finns det ingen gräns för hur många klädbyten en brud kan ha, även om det fortfarande är relativt ovanligt i Sverige. Det vi har sett är att ombytet till en lika tjusig, men mer dansvänlig, variant av bröllopsklänningen har blivit lite mer populärt.

Vinterbröllop

För en vinterbrud finns det många stiliga accessoarer att välja emellan. Det är samma klänningsutbud, men här adderar man extra lager för en vintrigare look. Pälsar (syntet), kappor, boleros och klänningar i tjockare material om man inte vill ha något över. Vid t.ex. fotografering utomhus, kan ett ylleunderställ som lätt tas av till middagen, vara smart. Det är lättare att ta av sig än att hitta kläder att ta på sig när man börjar frysa.

Skor

När det gäller bröllopsskor finns det massor av olika alternativ och modeller på marknaden. Vad vill du ha?

  • Hög eller låg klack?
  • Öppen eller stängd tå?
  • Vilken färg?

Bröllopsskor behöver absolut inte vara vita nätta med höga klackar, det kan likaväl vara röda sneakers eller blåa kängor. Vad du än väljer så är ett tips att ha med skor med din tänkta klackhöjd på klänningsprovningen så att det inte blir några överraskningar på bröllopsdagen. Dansvänligt ombyte till senare är också att rekommendera.

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se