Kläder och skönhet - Gillis Edman Bröllop

Kläder och skönhet

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått

Där kärleken är, finns skönheten.

Inte många tillfällen slår bröllopet när det gäller att få klä sig riktigt fint. Vad som är riktigt fint är ju upp till var och en, men på en av livets viktigaste kärleksdagar vill de flesta känna sig extra fina, för att fira kärleken.

Kort om klädkoder

  • Frack: galaklänning eller festlig högtidsdräkt/frack, viktigt att flugan och västen är vita, uniform eller festlig högtidsdräkt.
  • Smoking: lång eller kort aftonklänning/smoking
  • Mörk kostym: elegant klädsel/mörk kostym, grå svart eller blå
  • Kavaj: elegant klädsel, klänning men även byxor/minst formell klädkod, kavaj efter säsong

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar om kläder vid bröllop.

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna om kläder vid bröllop.

Vad har man på fötterna när man gifter sig?

Precis vad ni vill. Köper ni nya skor, se till att gå in dem före bröllopet. Traditionellt sett, vita skor med eller utan öppen tå, eller svarta välputsade skinn eller lackskor.

Läs mer

Hur klär man sig varmt som brud?

Om ni väljer ett vinterbröllop, kommer ni att röra er mellan varma och kalla miljöer under dagen. Därför rekommenderar vi att ni satsar på accessoarer som enkelt adderas, en pälsjacka (syntet) eller lång kappa utanpå klänningen. Lägg till en underklänning eller en underkjol för lite mer vidd och satsa på riktigt lyxiga sköna, tunna underkläder […]

Läs mer

Är det vanligt med slöja?

Det är ett klassiskt traditionellt attribut för att dölja bara axlar i kyrkan, och kan lätt bäras bak över håret efter vigseln.

Läs mer

Tips för enkel brudsminkning

Utgå ifrån dina färger och förutsättningar och förhöj din naturliga skönhet, använd färger och bas som ligger nära din egen hudton. Sov ordentligt innan, drick mycket vatten. Grunda med en bra hudvårdsrutin, använd bra produkter, och din glow kommer på köpet.

Läs mer

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se