Brudnäbb och barn - Gillis Edman Bröllop

Brudnäbb & barn

Barn som går före brudföljet kallas brudnäbbar. Ordet näbb kommer av att de går först, alltså utgör näbben. Till brudnäbbar väljs ofta lite yngre barn, mellan 3 och 9 år, som strör blommor, håller ringar, eller är bara allmänt supersöta och dekorativa.

Barn står generellt sett utanför klädkoderna inför ett bröllop, men om det finns någon klädregel så skulle det vara att undvika jeans.

Vissa barn älskar att ha finkläder på sig, vissa föräldrar älskar att se sina barn i finkläder. Som förälder får man göra en avvägning och tänka på yttre faktorer som årstid, längd på vigseln, barnaktivitet efter vigseln osv. Chinos, långa eller korta, skjorta och väst är ett bra tips till en liten näbb: västen kan tas av om det blir för varmt, och både skjortan och chinosen kan användas separat efter vigseln. Klänning, blus, kjol och kofta är andra plagg som gör sig fint på en brudnäbb. Kom ihåg att det är lättare att klä av om det är varmt, än på om det är för kallt. På fötterna rena sneakers, lackskor eller skinnskor. Att köpa neutrala plagg som kan användas separat efteråt är också plånboksvänligt.

Det finns ett rikt utbud av kalas- och festkläder för yngre, ofta till bra pris. Högtidskläder i miniatyr finns att köpa i välsorterade butiker.

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se