Film och foto - Gillis Edman Bröllop

Film och foto

Minnet är, som det sägs, gott men kort. Att dokumentera ert bröllop med foto och/eller film är en investering för långvarig lycka och för kommande generationer.

Bröllopsfotografering

Det är en bra idé att välja en erfaren bröllopsfotograf då hen får er att känna er bekväma inför kameran i en ny och ovan situation. Tänk på att ni dessutom antagligen är nervösa och kanske lite stressade inför den väntande mottagningen och festen. Fördelen med en professionell fotograf (som kostar lite mer än en snäll släkting/vän), är att hen har stor erfarenhet av den här sortens event och vet vilka bilder som gör sig bäst i speciella miljöer. Det är också tryggt med ett proffs som ser till att allt från vigsel till gäster och tal dokumenteras och som kan allt kring efterbehandling, bearbetning och bildredigering.

Bra att tänka på inför val av foto/filmning

Inför en fotografering krävs lite research – utbudet är brett på marknaden och det är alltid en god idé att göra ordentliga efterforskningar för att hitta en fotograf med ett bildspråk som tilltalar er. Flera fotografer erbjuder olika paket, vanligtvis prispaket från 5000 kr och uppåt.

Vissa par väljer att fotas klassiskt före eller efter vigseln. Förr var studiofotografering populärt och t.ex. i Göteborg var Hällås skyltfönster länge en hedervärd plats för skimrande brudpar. Alla varianter av brudfoto finns att tillgå än idag, men det blir vanligare att ha en fotograf med sig hela, eller under delar av dagen, som gör att ni är i trygga händer och får med allt.

Boka en träff med er fotograf före vigseln. Det ger er en möjlighet att visualisera era önskemål för fotografen. Berätta om var ni ska vigas och ha bröllopsmottagningen så att fotografen kan åka på förhand och rekognosera. Därefter är det också vanligt att brudparet provfotograferas (gäller heldagspaket).

Heldagspaket inkluderar även foto under förberedelser, first look, porträtt, vigsel, brudskål, mingel, middag, dans och fest. Det tillkommer dock reseräkning och mat för fotograf samt eventuella extrakostnader beroende på i vilken form ni vill få allt bild- och filmmaterial. Högupplösta redigerade digitala bilder, fotoalbum, tavlor, print eller film. Mycket ingår i de stora bröllopspaketen, men be alltid om en specifikation innan ni bokar er fotograf.

Räkna med att foto och film är en av de stora budgetposterna, men samtidigt den som ni har mest glädje av i efterhand!

Frågor och svar

Vanliga frågor om bröllopsfotografering

Här har vi svarat på de vanligaste frågorna om bröllopsfotografering. Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss.

Är det värt att anlita bröllopsfotograf?

Ja absolut, en erfaren bröllopsfotograf får er att känna er bekväma inför kameran i en ny och ovan situation. Hen har erfarenhet av dessa typer av event och vet vilka bilder som gör sig bäst i speciella miljöer. Det är en dag värd att bevara. En fotograf tar också hand om allt som rör efterbehandling, […]

Läs mer

När tar man bröllopskorten?

När det passar under dagen.

Läs mer

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se