Blommor vid vigselceremoni - Gillis Edman Bröllop

Blommor vid vigselceremoni

Blommor, tyll, ballonger, ljusslingor, pompoms, strösslade rosenblad, klädd gång, smyckat altare, blomsterbåge... här är det bara fantasin som sätter stopp. Vill ni klä in efter säsong, eller har ni ett tema? Använd naturens egna färger och doftnoter för att förhöja årstidens skönhet. Det ger en härlig extra effekt till vigseln, för att inte tala om en vacker fond för foton!

Utgå ifrån platsen där ni ska vigas. Vilka möjligheter erbjuder den? De olika platserna ger förstås lite olika förutsättningar. Ute är det nya inne i bröllopstrender, använd det yttre rummet för att förlänga det inre.

Brudbukett

Valet av brudbukett är inte alldeles enkelt. Det finns oändligt många vackra variationer av färg, tema och stil. Kanske har ni redan en klar bild av hur den ska se ut, andra behöver titta, dofta och känna efter lite extra. Vi har duktiga florister som med säker hand guidar dig till just din alldeles perfekta bukett.

Bra att tänka på i förväg är vilken säsong ni planerar att gifta er. Vissa populära blommor, som exempelvis pioner, blommar som bäst i maj och juni och då är även prislappen som lägst, medan de kanske inte är prisvärda eller ens möjliga att få tag i till ett vinterbröllop.

Vidare, vilka smycken ska du bära? Hur ser din klänning ut? Buketten ska framhäva, förstärka och försköna din utstyrsel - inte ta överhanden så att du inte syns, och inte heller vara alltför oansenlig. En brudbukett kan ha många olika former; vild, spretig, stor droppformad, rundbunden eller annat som du tycker om. Oavsett utseende så bidrar buketten till en sagolik upplevelse. Många sparar sin brudbukett efter vigseln genom torkning, andra kastar den över axeln till nästa blivande brud.

Blommor i håret

Levande blommor i håruppsättning är en trend som kommit starkt på senare år. Vanligt är att blommorna följer färgtemat på bröllopet. Det finns idag även vackra alternativ i tyg, som ser realistiska ut.

Corsage

Den lilla buketten som bärs på kavajslaget av brudgummar och marskalkar kallas för corsage, och brukar gå i harmoni med brudbuketten. Lite slarvigt säger man ibland "knapphålsblomma", men blomman ska inte sitta i själva knapphålet. Då riskerar både blomma och kläder att bli förstörda.

Tärnans bukett

Tärnbuketten brukar vara en handbunden bukett i en mindre version av brudbuketten, eventuellt med lite andra blommor som ändå matchar. En annan variant är hårblomma, en vacker lösning om man vill ha händerna fria eller bara ha något annorlunda.

Näbbarnas bukett

Även brudnäbbarna brukar bära någon form av blomma, i handen, i håret, eller i en liten korg. Ibland strör näbbarna ut rosenblad framför brudparet. Det ger en vacker känsla!

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se