Tärnklänning - Gillis Edman Bröllop

Tärnklänning

Den som väljs till tärna får ett hedersuppdrag. Tärnan ska vara brudens högra hand under den stora dagen, och tillhör den innersta kretsen runt dig. Den person du valt till tärna ska se till att du som brud har allting; att du passar tiderna, får i dig mat, kommer till frisören, kommer i klänningen och så vidare. Det är helt enkelt ett lite allvarsfyllt, men samtidigt lyxigt och roligt, hedersuppdrag som startar långt före vigseln.

Vanligt är att bruden har en huvudtärna, som fyller samma funktion som brudgummens best man. Denna person får lite mer ansvar än eventuella övriga brudtärnor, exempelvis att koordinera arrangemang och event runt bröllopet och är bruden behjälplig i frågor som uppkommer längs vägen.

På själva bröllopsdagen gör ni er i ordning samtidigt och huvudtärnan ser till att bruden är sitt vackraste jag och inte glömmer något samt får i sig mat och dryck! Ingen vill ju att bruden svimmar av solsting eller nervositet...

Kanske har du som blivande brud redan en klar bild av vilka färger du vill att tärnorna ska ha på sina klänningar och hur deras klädsel ska se ut. Har du sådana önskemål om färg och modell är det brukligt att du betalar klänningen.

Det vanligaste är att bruden väljer en speciell färg medan klänningsmodellen är valfri. Detta är att rekommendera om ni har tänkt ha flera tärnor – alla ser olika ut och det är lättare att få till en harmoni om tärnorna själva får bestämma modell under er valda färg. Tänk bara på att ha en klar och tydlig dialog kring detta redan från början, så undviker ni missförstånd.

Självklart kan du som tärna ha åsikter om den valda klänningen, men med tanke på att detta är brudens dag bör du respektera hens önskemål.

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se