Checklista - Gillis Edman Bröllop

Check­lista vid bröllop

Mycket att tänka på? Vi hjälper er att bocka av alla punkter på listan.

12 punkter att checka av före bröllopet

Grattis till er! Har ni kommit så här långt så är ni en bra bit på väg mot ert drömbröllop! Nu när ni vet vem ni ska gifta er med, är ni välkomna att kika nedan där vi sammanställt lite bra saker att ha koll på inför er stora dag.

1

När och var

Bestäm datum. När vill ni gifta er, vilken årstid? Speciellt datum? Förmiddagsbröllop eller eftermiddagsbröllop?

Var vill ni gifta er? I kyrkan, annan lokal, utomhus? Vill ni ha en kyrklig eller borgerlig vigsel?

2

Gäster

Hur många ska komma på bröllopet?

Vilka ska komma på bröllopet?

3

Ekonomi

Vad får ert bröllop kosta? Har ni en budget? När ni bestämt antalet gäster kan ni dela det med budgeterad del avsatt för middagskostnader och få fram ett kuvertpris per gäst. Lägg sedan till alla övriga kostnader: kläder, hår, blommor, bröllopstårta, transport osv. Det ger er en bild av vad bröllopet kommer att kosta.

Öppna ett bröllopskonto nu när ni har ett mål att sträva mot.

4

Inspiration

Vad vill ni ha för tema och färger runt ert bröllop? Skaffa en mapp eller pärm och samla alla era idéer och intryck.

Börja kika på ringar. Vill ni ha gravyr kan det ta ett tag att få klart.

5

Boka

När ni bestämt er för var vigseln ska hållas är det dags att boka officiant. Det är den person som förrättar vigseln, och oavsett kyrkligt eller borgerligt så heter det samma. Vill ni ha sång under vigseln så bokar ni musiker och/eller solist.

Skicka ut en Save the date till gästlistan så att de håller kalendern ledig åt er.

Ni behöver boka lokal och mat för bröllopsmiddagen. Vad ingår här? Mat, dryck, personal, dukar? Ta reda på detaljerna. Och glöm inte bröllopstårtan, den får ni köpa separat. Vill ni ha musik under kvällen? Värt att börja leta upp musiker eller DJ redan nu.

När själva platsen för bröllopet och middagen är bestämd, bokar ni en fotograf och transport under dagen för er och gästerna.

6

Kläder

Då är det dags att kika på vad ni ska ha på er. Att hitta rätt klänning kan ibland vara svårt, så boka in flera provningar. Köper ni nya skor kan ni börja gå in dem hemma redan nu. Se till att klacklängden passar klänningen, köp även underkläderna och prova med klänningen.

Skall ni ha Bestman och Toastmadame så kanske de ska vara med på provningarna. Boka tid för hår och smink och bestäm om det ska göras på plats vid vigseln eller på salong.

7

Inbjudan

Nu är det dags att skicka ut inbjudningskorten med all information om vigseln. Kom ihåg osa till rätt person. Beställ övriga trycksaker, menyer, programblad osv.

8

Hindersprövning

Nu är det läge ett ansöka om hindersprövning. Beställ blanketterna och skicka in till Skatteverket. Ett eventuellt namnbyte ansöker ni om här också. Fundera över om ni behöver ett äktenskapsförord. Behövs det så ta kontakt med en jurist nu.

9

Dubbelkolla

Nu är det bra att dubbelkolla så att allt är på banan inför bröllopet. Har ni beställt alla trycksaker ni kommer att behöva? Mat, lokal, allergener, dryck, transport, personal, festtillbehör, musiker, band, underhållning osv. Passar kläderna? Är frisören bokad?

10

Festen

Gör en bordsplacering. Lägg ner lite tid på den, det kommer löna sig under middagen. En bra matchning av era gäster gör middagen till en viktig del av minnena från er fest.

Vill ni öva med bröllopsföljet före vigseln är det hög tid nu. Boka en liten rehearsal dinner med närmsta brudföljet.

Duka och gör i ordning i lokalen, alternativt om ni bokat personal stäm av med dem, att allt är i ordning. Stäm av med Toastmaster/Toastmadame, se över kläder, kontrollera att allt har kommit, sista finishen med blommor. Dubbelkolla att allt är beställt och levereras i tid och till rätt adress. Ställ iordning och duka inför middagen. Har ni hyrt utensilier så ska allt ställas iordning och lokalen dekoreras. Tårtan ska levereras och champagnen måste på kylning inför brudskålen.

11

Dagen är kommen

På bröllopsdagen ser ni till att alla kommer ihåg att äta och dricka ordentligt hela dagen, att kläderna kommer till rätt plats inför vigseln, att ringarna är med och att blommorna är på plats. Frisör och smink för brud och tärnor, sedan transport till vigseln.

Utse en ansvarig utöver T M att hålla i trådarna under dagen så att allt klaffar med leverantörer, transporter, fotografering och logistik så att ni kan slappna och njuta av bröllopet.

12

Allt roligt måste ha ett slut

1-2 månader efter vigseln är det brukligt att skicka ut tackkort till era gäster.

Jag hjälper er att förvandlar bröllopsstress till bröllopsfest

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se