Festplats/lokal - Gillis Edman Bröllop

Festplats/lokal

Här gäller det att vara ute i god tid, oavsett årstid! Populära festlokaler kan i vissa fall behöva bokas upp till 2 år i förväg. Värt att nämna är att om ni kan tänka er en annan festdag än lördag, brukar det inte vara några problem.

Lokalen är navet i bröllopsplaneringen. Runt lokalen bygger vi ihop komponenterna till bröllopsfesten.

Oavsett var eller hur ni gifter er, borgerligt eller kyrkligt, behöver ni tänka igenom kombinationen bröllop och mottagning, och hur de ligger geografiskt i förhållande till varandra.

Svenska kyrkan har församlingshem som går fint att hyra och de ligger allt som oftast på gångavstånd från kyrkan. Här är det individuellt för varje enskilt pastorat vad som gäller. Ibland får ni, över dagen, tillgång till en lokal som är grundutrustad med bord, stolar och porslin samt lättare teknisk utrustning som sedan lämnas tillbaka städad och klar för nästa sällskap. 

Det finns självklart även många vackra pensionat och hotell, slott och herrgårdar runtom i Sverige; vid havet eller någon sjö, i skogen, ute på landet. Variationerna är oändliga så det viktigaste är att ni väljer en plats där ni känner er hemma och trivs.

Bröllopsfester i dessa lokaler erbjuder helhetsarrangemang, där ni får ett kuvertpris för varje enskild gäst i sällskapet. Övernattning och frukost och eller övriga aktiviteter ingår inte. Runt omkring finns också ofta vackra platser för borgerlig vigsel och ni är välkomna att gifta er i en församling på annan ort så länge någon av er är medlem i Svenska kyrkan.

Bygdegårdar och bröllopslokaler

Här är det vanligast att ni hyr och disponerar hela lokalen/huset och får ombesörja alla detaljer själva. Vilket av alternativen som är mest ekonomiskt fördelaktigt är svårt att säga och utbudet i dessa lokaler varierar mycket. Passa på att ställa noggranna frågor om exakt vad som ingår när ni är på visning. Glöm inte heller att kolla eluttag, teknisk utrustning, vad som gäller kring levande ljus etc.

Att enbart hyra en tom lokal lämnar självklart utrymme för stort spelrum, men tänk också på att det är många detaljer att ordna själva. Det handlar om möbler, mat dryck, personal, teknik, dekorationer, blommor, tyger, underhållning, städning, osv.

Det finns flertalet festvåningar runtom i Göteborg, som man hyr med varierande innehåll efter önskemål. Det är värt att komma ihåg att det går att sy ihop sprakande fester på en liten budget också!

Båt eller skärgården

Ett annat populärt sommar-och höstalternativ är att hyra någon av alla vackra skärgårdsbåtar för vigsel och middag. Gästerna hämtas upp vid kaj, vigsel och mottagning sker på båten. Även här är det en paketlösning med helhetsarrangemang. Väljer ni lokal i skärgården ingår båttransport för gästerna i paketet.

Alternativen är oändliga och tillsammans tar vi fram det bästa åt er!

Läs vidare

Livemusik förbättrar festen

Allt från brudskål till dessert

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se