Bordsplacering - Gillis Edman Bröllop

Bordsplacering

Det är väl värt att innan bröllopet lägga ner tid på bordsplaceringen, det lönar sig snabbt med bra dynamik runt borden, meningen är att roligt, se till att de som placeras bredvid varandra kan trivas och ha roligt tillsammans. Försök skapa vissa gemensamma beröringspunkter, det borgar för en extra god kväll. Ett tips, vid hög ljudvolym konverserar man oftast med den man sitter närmast, inte personen tvärs över bordet.

Det finns traditionella huvudprinciper att följa vid bordsplaceringen:

Bordsdamen till höger, samma vid honnörsbordet, bruden till höger.

Till höger om bruden sitter brudens far

Till höger om brudens far sitter brudgummens mor

Till vänster om brudgummen sitter brudens mor

Till vänster om brudens mor, sitter brudgummens far.

Är brudparet samkönade är ett alternativ att ha respektive pappa bredvid brudarna under middagen, samma om det gäller två brudgummar, då har ni era mammor på respektives sida.

Man sätter personen som värderas som förälder utifrån den traditionella placeringen, frånskilda och omgifta föräldrar bör respektera brudparets önskningar denna speciella dag, detta kan brudparet tala om i förväg för att undvika obekväm stämning vid mottagningen.

Gifta par har inte varandra till bordet, är man traditionsbunden är det första och sista gången det sker för brudparet på deras egna bröllop.

Närmast släkt närmast honnörsbordet.  Sedan går man traditionellt sett utåt i släktled.

Tärna och marskalk har varandra till bordet och toastmaster/madam bör vara centralt placerad vid bordet så de syns och hörs bra.

Man kan också förstås välja att placera folk precis hur ni vill och känner.  Traditionellt är inte för alla.

Skyltar och ramar

Ramar och tavlor för bordsplacering finns att köpa färdiga. Ett annat alternativ är att göra er egen, personliga variant. Kort, muggar, bilder som man sätter på ställning, dekorativa kort, det finns massor av roliga förslag att ta fram. Här kan man vara kreativ och samtidigt sätta tonen inför middagen.

Det är också trevligt med ett sammansatt tema. Önskar ni ett genomgående tema för hela dagen, kan ni beställa större ark med bordsplacering i era färger när ni beställer trycksaker.

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se