Designers - Gillis Edman Bröllop

Designbrudklänning

Vera Wang är en amerikansk modedesigner i New York, känd för sina fantastiska kreationer. Hennes brudklänningar är konstverk och VW var först i modern tid med att implementera svart i brudutstyrseln med ett svart band runt midjan på en vit klänning i kollektionen 2019. Detta var banbrytande och har utvecklats vidare, idag gör hon även helsvarta brudklänningar. Kuriosa: Hon designade Carrie Bradshaws fabulösa brudklänning i Sex in the city inför första bröllopet med Mr. Big.

Monique Lhuillier, en filippinsk designer med Kalifornien som bas, arbetar i många olika material och gör trolska, drömskt lekfulla, och samtidigt sofistikerade bröllopsklänningar. Hon gör också fantastiska aftonklänningar. Allt väldig feminint och välskräddat.

I Sverige har vi också flera fantastiskt duktiga bröllopsklänningsdesigners. Vi har valt ut några att titta närmare på:

Selam Fesshaye från Uppsala, med föräldrar från Eritrea, otroligt begåvad med ett öga för detaljer. Hon har klätt Beyonce, Mapei, Seinabo Sey, Kronprinsesan Victoria med flera. Tyll, paljetter, oversize, allt i drömlik perfektion.

Cecilia Lang Couture håller till på Österlen där hon skapar fantastiska tidlösa drömklänningar. I hennes design finns en röd tråd: hennes skapelser ska bidra till en mer hållbar konsumtion och därmed ett mer hållbart samhälle.

Ida Sjöstedt är en Stockholmsbaserad designer med en kombination av ready to wear-kollektioner och exklusiva coutureklänningar och bröllopsklänningar i stilren vacker kitsch.

Emelie Vinterstrand syr i sin studio i Norrköping vackra och finstämda klänningar för hand. Hos henne finns inget tak i skapandet och en bra passform är grunden till allt. Det håller vi med om.

By Malina skapar konst i sin ateljé i Stockholm - vackra detaljrika brudklänningar i siden, chiffong och fin spets. Alla klänningar är noggrant handgjorda i varje detalj.

Ida Lanto finns sedan 2012 på Jungfrugatan i Stockholm. Alla hennes skapelser är gjorda för hand och varje tygstycke i studion har noggrant valts ut för en specifik design. Precis som hon vill ha det.

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se