Lyxigt bröllop - Gillis Edman Bröllop

Det lyxiga bröllopet

Ett stort, sagolikt bröllop. Precis som du drömt om i hela ditt liv.

My och Cliff och deras 350 gäster

Slottsbröllop när sommaren är som vackrast

My och Cliff är ett par sedan flera år tillbaka. De träffades i Cliffs hemland USA, men bor och jobbar numera i Sverige. Båda har länge drömt om ett stort bröllop med gott om plats för många gäster. I det här fallet både släktingar och vänner som skulle komma inflygande från olika delar av världen. Cliff har en stor släkt i Boston och My har hela sin familj i Falun. Eftersom My och Cliff bor och verkar i Göteborg, valde de att gifta sig där.

Brådskande

När My och Cliff kontaktade oss hade de redan skickat ut en "save the date". De tänkte gifta sig på Pingstafton, den 4 juni kommande år, så här gällde det att skrida snabbt till verket! Att hitta ett ledigt slott i närheten av Göteborg så snart i tiden visade sig vara ganska svårt. Vi tittade på bankettsalar, stora konferenssalar och slott, inget som riktigt passade syftet. Snart gav de upp tanken på ett slottsbröllop, istället riktade vi in oss på att söka lokal bland stadens hotell.

Under de omständigheterna blev de positivt överraskade när vi till slut hittade En fantastisk balsal som var helt perfekt. Så nära slottskänsla man kan komma!

Många fördelar

När man abonnerar en lokal som denna, så ingår det mesta.

Här får vi bankettdukning med linneduk och servett, blommor och levande ljus på borden, hovmästare, serverings- och barpersonal samt säkerhetspersonal. Vidare ingår scen, belysning, projektledning, garderob och städning.

Bordsplacering

Vi satsade på en klassisk bordsplacering, med honnörsbord för brudparet och deras föräldrar samt toastmaster och toastmadam. Vinkelrätt utifrån honnörsbordet ställde vi långbord för gäster på båda sidor med gott om plats emellan. I enlighet med traditionen placerade vi gästerna enligt principen nära släkt och nära vänner närmast brudparet. Därtill ägnade bröllopsparet mycket tid på att hitta den bästa placeringen för alla gäster. För det första tittade de på gemensamma intressen, för det andra på gästernas personlighet och förmåga att hålla igång trevliga samtal runt bordet. På strategiska platser placerade de gäster som förväntades uppträda eller hålla tal under middagen.

Slutligen placerade vi en bänk framför honnörsbordet. Det skapade en trevlig möjlighet för gästerna att sjunka ner och byta några ord med brudparet under kvällen, vilket var väldigt uppskattat.

Boende för gästerna

Med ett så stort antal gäster blev det en omfattande uppgift att hitta boende till alla. Trots detta lyckades vi boka rum till alla gäster, dels på hotellet där festen skulle hållas och dels på två närliggande hotell. Då alla gäster skulle anlända redan under fredagen, bokade vi tre nätter till alla gäster. På fredagskvällen höll vi en stor "rehearsal dinner" på hotellet. Det blev en ljuvlig, välsmakande middag med några mer eller mindre trötta, men inte desto mindre glada, människor med jetlag. Vi avslutade middagen tidigt, för att alla skulle hinna vila ordentligt inför bröllopet nästa dag. Efter en gemensam frukost var det fri tid och lunch.

Vigseln

Vigseln var bokad till klockan 14 på lördagen. Regnet öste ner sådär på tvären, som det bara kan göra i en stad vid kusten. Ett gammalt talesätt säger att om det regnar på bröllopsdagen, blir äktenskapet långt och lyckligt. Uppenbarligen har detta bröllopspar de bästa förutsättningar inför sin gemensamma framtid! Som tur var behövde ingen promenera i regnet, då vi hade bokat fem bussar som hämtade upp gästerna i lobbyn på respektive hotell för vidare avfärd till Örgryte nya kyrka.

Vidare hade vi bokat två präster, en svensk- och en engelskspråkig. Dessutom hade vi en fantastisk gospelkör som bjöd på stämningsfull och smittande, glädjefull musik. Själva ceremonin tog ungefär 45 minuter, och gratulationerna på kyrkbacken ytterligare en halvtimma. Till allas glädje och förvåning hämtades brudparet med helikopter. De flög till Tjolöholms slott för fotografering medan gästerna kördes till bankettsalen.

Bröllopsbalen

I väntan på brudparet serverade vi gästerna snittar och champagne. Vi hade bokat fyra stycken fotografer som fotograferade gästerna på röda mattan som vi byggt upp i entrén. Dessutom stannade tre av dem kvar under hela kvällen och förevigade denna sagolika afton. När brudparet kom tillbaka landade de på taket till jubel och applåder. Nu blev det ännu mer mingel och ännu mer champagne. Gospelkören anslöt och fortsatte sitt framträdande på den stora scenen.

Det blev ett långt mingel och en del av talen hölls redan före middagen. Exakt klockan 18 fick alla inta sina platser vid de vackert dukade borden och middagen kunde börja. Middagen knöts ihop av ett västkusttema, och förrätten bestod av Grebbestadsostron. Därefter serverades smörstekt piggvar med havskräftshollandaise, zucchini och lök. Slutligen blev gästerna serverade en magnifik hallonparfait med minitryfflar och citronsky. Drycken var genomgående Champagne, som importerats från en Maison Ruinart, en vingård som My och Cliff besökt under sin förlovningsresa några år tidigare. Tårtan rullades in på en egen vagn. En klassisk tårtceremoni, där både brud och brudgum höll i tårtspaden när de skar första biten av tårtan. Det var en enorm tårta - fem våningar hög - och den räckte gott och väl till alla!

Under kvällen fick bröllopsparet och alla vi andra lyssna till många underhållande tal, sånger och andra upptåg. Stämningen var på topp, när baren öppnade. Där fanns allt en kunde önska sig, och baren var fri hela kvällen.

Vad är väl en kväll på slottet utan en ordentlig brudvals? Till tonerna av "An der Schönen, Blauen Donau" skred My och Cliff, och sedan de övriga gästerna, ut på dansgolvet. Sedan tog det lokala rockbandet Wedding Kizz vid och de amerikanska hitsen avlöste varandra. Ett väldigt populärt inslag och dansen pågick till långt fram på småtimmarna.

Även en underbar festkväll måste ha ett slut

När stämningen var på topp och de äldre släktingarna pustade ut i soffgrupperna, smet My och Cliff iväg och bytte om till reskläder. På traditionellt vis vände sig My om och kastade sin bukett mot den förväntansfulla gruppen av tärnor och ogifta vänner. Sedan vinkade bröllopsparet adjö och försvann ut i den romantiska juninatten, mot sin fantastiska bröllopsresa på Hawaii.

Prisexempel för det största bröllopet

Lokalhyra

300 000 kr

Boende

270 000 kr

Middag fredag

100 000 kr

Mat 350 kuvert

875 000 kr

Dryck

577 500 kr

Bar

260 000 kr

Transport

155 000 kr

Musik

45 000 kr

Foto

140 000 kr

Kläder

34 000 kr

Smycken (ärvda och omgjorda)

10 000 kr

Bröllopskoordinering fullservicepaket

60000 kr

Totalt

2 826 500 kr

VI HJÄLPER DIG MED KOORDINERING

Boka kostnadsfritt rådgivningsmöte med oss

Välj tid och bestäm träff med oss för att se hur vi kan hjälpa dig.

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se