Stort Bröllop - Gillis Edman Bröllop

Det stora bröllopet

Det stora bröllopet med lokalkänsla på släktgården.

Sanna och Magnus ville ha stort kalas med hembygden som tema

Sanna och Magnus gifte sig i augusti och hade mottagning för släkt och vänner, närmare 70 personer, på Sannas släktgård i Västerlanda. De ville hålla allt kring sitt bröllop så lokalt som möjligt. Därför gick mycket av förarbetet inför bröllopet åt till att leta leverantörer i området: lokala matleverantörer, sömmerskor, blomsterhandlare, fotograf från trakten och serveringspersonal.

Magnus hade också lovat Sanna på deras första dejt att han skulle anlita hennes favoritartist till deras bröllop. Detta innebar att Magnus behövde söka upp och boka tid med artisten.

Familjerna hjälptes åt med förarbetet. Hästarna var på sommarbete i hagen intill, så de förvandlade stallet nedanför ängarna till en fantastisk festlokal. De städade och skurade, flera års lager av gödsel spolades bort. De tömde sina linneförråd och besökte varenda loppis i trakten i jakt på vita lakan och vita tyger. Dessutom sökte de igenom vartenda förråd för att hitta burkar med lock i varierande storlekar.

Vigseln

Vigseln skulle gå av stapeln den 25 augusti klockan 15.00 i Västerlanda kyrka, som ligger på gångavstånd från släktgården.

Vi var mitt i en värmebölja, prognosen sa sol, sol, sol i veckor framöver. Av detta skäl valde vi att skjuta fram vigseln till klockan 17, då den värsta hettan hade lagt sig. Vi skickade ut meddelanden om detta till alla en vecka i förväg.

Efter vigseln samlades alla på kyrkbacken. Varje gäst fick sitt eget solparasoll och en liten flaska Champagne. Det var ett stiligt entourage som vandrade fram bland hästhagarna den där sommardagen.

Middagen

Vi dekorerade ladan med flera hundra ljuslyktor gjorda av de ihopsamlade burkarna med borrade lock och ståltråd. De vita lakanen hängde vi i taket och svepte längs väggarna och på borden. Murgrönan slingrade överallt och över några höbalar stod en balja fylld med is bredvid en vattencistern med tapp. Där var aftonens vattenhål, med bar som vi öppnade lagom tills trubaduren började spela.

På borden dukade vi med trätallrikar och träbestick, backar med dricka och öl ställde vi mellan borden. Bröllopsparet hade bestämt att sittningen skulle vara fri. Anledningen var att de ville att alla skulle känna sig bekväma med sin bordsplacering.

Brudskålen fick ju gästerna inta på gående fot. När de kom fram till stallet stod den dignande buffén uppdukad: På menyn stod nybakat bröd, sallad, nykokt potatis, rödspätta och remouladsås, allt i enlighet med brudgummens önskan. Efter maten fick grisarna kalasa på resterna. Tallrikarna och besticken eldade vi upp i eldkorgen som vi tände senare på kvällen. En salig blandning av hembakat rullades in på två dessertvagnar. Kaffet hade vi bryggt i förväg och hällt på termosar. Därmed blev det både enkelt och snabbt att servera kaffet.

Dansen

När det blev dags för bröllopsvals hjälptes alla åt att röja bort bord och göra ett dansgolv. Till tonerna av "Aldrig ska jag sluta älska dig" svävade Sanna och Magnus upp på dansgolvet. Sedan strömmade ljudet av härlig dansmusik ur musikanläggningens högtalare till långt in på småtimmarna. De gäster som var kvar njöt av både vickning och bad i sjön.

Gästerna fick själva ombesörja sin hemfärd men vi bokade tio taxibilar som kom och hämtade de sista glada gästerna vid 05-tiden på morgonen.

Den där artisten ja, han kom, han sjöng, och Sanna höll på att svimma i kyrkan. Sammanfattningsvis var det ett soligt, svettigt, pyssligt och väldigt roligt bröllop. Sanna och Magnus är fortfarande lyckliga för att deras bröllop blev exakt så som de drömde om.

Prisexempel för det stora bröllopet

Dekorationer

6 500 kr

Råvaror

15 000 kr

Dryck

18 000 kr

Gage

10 000 kr

Engångsmateriel

5 500 kr

Parasoll

3 500 kr

Totalt

58 500 kr

Vi hjälper er med koordinering

Boka kostnadsfritt rådgivningsmöte med oss

Välj tid och bestäm träff med oss för att se hur vi kan hjälpa dig.

Malin Sjöberg

Bröllopskoordinator

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se