Ska du gå på begravning?

Minnesstund - Gillis Edman Begravningsbyrå

Minnesstund

Minnesstunden är en mindre formell sammankomst som brukar följa direkt efter begravningen. Ni delar en måltid som kan vara alltifrån en tre rätters finmiddag till en enklare servering med kaffe med kaka. Under minnesstunden lyssnar ni till berättelser, brev och kortare tal. Här finns plats för både tårar och skratt, eviga minnen och väl valda ord över det liv som levts.

Plats för minnesstund

I många fall finns ett församlingshem eller ett rum för minnesstunder i anslutning till kyrkan eller ceremonilokalen. Sällskapet kan då smidigt röra sig från ceremonin till minnesstunden. I andra fall då exempelvis en restaurang bokats för minnesstunden är det viktigt att tänka på möjligheten för begravningssällskapet att ta sig till denna efter begravningen – både tidsmässigt och vad gäller möjligheten till färdmedel.

Servering

Kanske vill ni äta den avlidnes favoriträtt under minnesstunden efter begravningen? Vi hjälper dig att planera maten. Du bestämmer meny och våra erfarna cateringleverantörer ordnar med dukning och servering så att allt är vackert förberett när ni anländer till minnesstunden.

Tal vid minnesstund

Under minnesstunden som följer efter en begravning finns det möjlighet, för de som vill, att säga några ord om den avlidne. De tal som hålls brukar vara ett uppskattat inslag för alla närvarande.

Vi hjälper dig med utformningen

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se