Ska du gå på begravning?

Försäkringsinventering vid dödsfall - Gillis Edman Begravningsbyrå

Försäkringsinventering vid dödsfall

Finns det pengar i okända försäkringar som du har rätt till? Det är inte alltid man har full kännedom om de försäkringar som tecknats i den avlidnes namn. Därför erbjuder vi en komplett försäkringsinventering. Vi undersöker bland annat begravningskassor, medlemsförsäkringar, tjänstepensioner, olycksfallsförsäkringar och tjänstegruppliv. Du får en fullständig sammanställning över försäkringar hos den avlidne.

Vanliga frågor

Hur vanligt är det att hitta okända försäkringar vid en inventering?

Åtta av tio inventeringar leder till kännedom om försäkringar som var okända sedan tidigare av de anhöriga. Om du vill vara helt säker på att ingen av den avlidnes försäkringar faller i glömska rekommenderar vi en försäkringsinventering. Ring oss eller tala med din begravningsentreprenör och berätta att du vill beställa en inventering. Vi behöver ett […]

Läs mer

Har inte försäkringsbolagen skyldighet att kontakta oss efter dödsfallet?

Nej, i själva verket försummar de flesta bolag att kontakta anhöriga efter ett dödsfall. Den enda påföljden för bolagen är att tiden för att begära ut pengarna förlängs från 10 år till 30 år. Det är dock ytterst få som faktiskt undersöker försäkringsengagemang när åren har gått efter ett dödsfall.

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se