Ska du gå på begravning?

De första besluten - Gillis Edman Begravningsbyrå

De första besluten

Vi vet att första tiden efter ett dödsfall kan vara turbulent med många känslor och tankar kring vad som skett. Det är vanligt med oro och stress över vad som ska hända framöver och vilka beslut som måste fattas. Därför vägleder vi dig i lugn och ro och tar hand om allt på bästa sätt, så att du kan känna dig trygg. Vi finns alltid tillgängliga för frågor och stöd på telefon .

Att ta hänsyn till direkt efter ett dödsfall:

Dödsfall på sjukhus, hospis eller gruppboende

Om dödsfallet skett på sjukhus, hospis eller gruppboende förs den avlidne till närliggande bårhus. Innan detta sker får ni självklart möjlighet att tillbringa en stund på rummet för att ta avsked. Tänk också på att ta hand om de personliga tillhörigheterna.

Avlidit hemma

Om din närstående har avlidit hemma tar vi hand om allt efter att dödsfallet har konstaterats av läkare. Om hen inte är inskriven i hemsjukvården, ring tel. 112 för att komma i kontakt med en läkare. Vi har möjlighet att hämta direkt i kista. Alternativet är att regionen ombesörjer transport till bårhus i väntan på kistläggning och begravningsplanering. Omhändertagandet sker alltid diskret och med största värdighet och respekt. Du får givetvis närvara då vi hämtar den avlidne om du så önskar.

Hastigt, oväntat eller förmodat dödsfall

Vid ett hastigt, oväntat eller förmodat dödsfall ska du börja med att kontakta SOS Alarm på tel. 112. Efter vägledning och konstaterande av dödsfallet kan du i lugn och ro höra av dig till oss. Vi finns tillgängliga dygnets alla timmar.

Kontakt med myndigheter efter dödsfall

Myndigheter underrättas alltid tidigt efter en människa har avlidit. Läkaren som konstaterat dödsfallet skickar uppgifterna vidare till Skatteverket som utfärdar ett dödsfallsintyg.

Läs vidare

En översikt på saker du måste ordna direkt och annat som kan vänta.

Allt mellan himmel och jord, men aldrig mer än vad du önskar.

Kontakta oss

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se