Ska du gå på begravning?

Begravningsbyrå i Kungsbacka - Gillis Edman Begravningsbyrå

Vi finns här för dig

Med lyhördhet, lång erfarenhet och omtanke hjälper vi dig att planera begravningen och göra den till ett personligt och vackert minne.

Gör val för begravningen enkelt
Få prisuppgift och kostnadsfri rådgivning

Din begravningsbyrå i Kungsbacka

På Nygatan, inte långt från församlingshemmet Skansens vackra trävilla, ligger vårt kontor. Vi känner Kungsbacka väl och med vår långa erfarenhet ordnar vi personliga och vackra begravningar som uppfyller dina önskningar – kyrkliga som borgerliga. Varmt välkommen!

Besök oss i centrala Kungsbacka

Kontakta oss gärna för ett möte antingen hos oss på Kungsgatan 31, hemma hos dig, över videomöte eller telefon. Varmt välkommen!

I Kungsbacka finns ett antal vackra kyrkor och kapell, där du kan välja att ordna begravning för din närstående.

När du väljer någon av våra begravningsentreprenörer i Kungsbacka, väljer du samtidigt en person med stor lokalkännedom och erfarenhet av begravningar i Kungsbacka och norra Halland.

Att ordna en begravning i Kungsbacka kan kosta allt mellan himmel och jord. Allt beror på vilka val du gör när du tar hjälp av oss med att ordna begravning i Kungsbacka.

Var börjar jag?

Vi guidar dig genom sorgen

Oro, stress och sorg gör det svårt att orka tänka på allt efter ett dödsfall.
Vi hjälper dig hela vägen från begravning till tiden efteråt med juridiska ”måsten”.

En översikt på saker du måste ordna direkt och annat som kan vänta.

Allt mellan himmel och jord, men aldrig mer än vad du önskar.

Vi vill alltid lära känna dig och den som avlidit. Välkommen att boka ett första möte.

Frågor och svar

Vanliga frågor om begravning och juridik

Vi vet att det uppstår många frågor när någon avlidit. Inte bara om själva begravningen utan också om bouppteckning, arv och mycket annat. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren. Vill du veta mer är det bara att kontakta oss.

Vad ingår i begravningsavgiften?

Alla som är folkbokförda i Sverige och betalar kommunal inkomstskatt betalar via skattsedeln en begravningsavgift, som ska täcka de nödvändigaste kostnaderna i samband med gravsättning av en avliden.

Läs mer

Hur väljer vi symbol till annonsen?

Som ensam begravningsbyrå erbjuder vi exklusiv tillgång till handmålade symboler i akvarellfärg. Många teman finns representerade. Symbolen i dödsannonsen kan vara något som låg varmt om hjärtat hos den avlidne, såsom ett djur, en organisation eller ett fotbollslag. Man kan också tänka på den som en vacker utsmyckning som harmonierar med annonsen i övrigt.

Läs mer

Hur levereras begravningsblommorna?

Floristen levererar blommorna till ceremonilokalen i god tid före ceremonin. Om ni har köpt en blomma som ni själva vill ha med er är det viktigt att ni lämnar denna vid ceremonilokalen senast 60 minuter innan begravningen börjar. Tala annars med floristen innan, så levererar de blomman istället.

Läs mer

Kan vi få veta när kremeringen sker?

Krematoriet brukar kunna ange en dag och ett ungefärligt klockslag för kremeringen. Tala med oss innan så förmedlar vi tiden till er.

Läs mer

Finns det möjlighet att anpassa kistan?

Det finns en stor valfrihet när det gäller kista. Många väljer en kista som speglar den avlidnes känsla och stil. Kistan måste vara gjord i visst material och ha vissa mått, men du har stor frihet att välja färg och form. Även om det vanligaste är en ljus eller träfärgad kista finns det stora möjligheter […]

Läs mer

Här kan du börja planera ett värdigt avsked

Enkelt och smidig – fyll i steg för steg

  • Välj bland färdiga paket
  • Få prisuppgift direkt.
  • Vi kontaktar dig på det sätt du vill.

Eller ta kontakt med din närmaste begravningsentreprenör.

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se