Ska du gå på begravning?

Dödsannons - Gillis Edman Begravningsbyrå

Dödsannons

Dödsannonsen är både en sista skriftlig hälsning till den avlidne och ett meddelande till allmänheten om dödsfallet och begravningen. Denna lilla, men viktiga ruta rymmer såväl levnadsår som närmast sörjande, personligt valda ord, samt plats och tid för ceremonin med efterföljande minnesstund. Sist i annonsen finns utrymme för anmälan till begravningsbyrån, klädkod, önskemål om blommor eller gåvor till särskilda ändamål eller organisationer.

Hur många dagar i förväg måste annonsen beställas?

Generellt sett behöver vi ett godkännande av annonsen minst två arbetsdagar före införandet. Fråga din begravningsentreprenör för exakt tid.

Läs mer

Hur lång tid efter dödsfallet ska dödsannonsen vara i tryck?

Det finns ingen speciell regel för när dödsannonsen ska gå i tryck. Men det underlättar naturligtvis för alla som önskar närvara att känna till tiden för begravningen med viss framförhållning. Om begravningen hålls i kretsen av de närmaste finns också möjligheten att vänta med dödsannonsen tills efter begravningen har ägt rum.

Läs mer

Vilka veckodagar är bäst att annonsera på?

Den bästa exponeringen får annonsen i tidningarnas söndagsbilaga, men alla veckodagar är möjliga att annonsera på.

Läs mer

Får vi lov att använda en logotyp från ett förbund eller ett företag som symbol till dödsannonsen?

Vanligtvis är det inga problem att använda logotyper. Vi måste dock söka tillstånd från förbundet eller företaget innan vi kan godkänna det för tryck.

Läs mer

Får vi lov att använda en egen bild till dödsannonsen?

Det är tillåtet att använda egna bilder. Om det finns ett upphovsrättsligt skydd hjälper vi dig att ordna rättigheterna att använda den.

Läs mer

Hur väljer vi symbol till annonsen?

Som ensam begravningsbyrå erbjuder vi exklusiv tillgång till handmålade symboler i akvarellfärg. Många teman finns representerade. Symbolen i dödsannonsen kan vara något som låg varmt om hjärtat hos den avlidne, såsom ett djur, en organisation eller ett fotbollslag. Man kan också tänka på den som en vacker utsmyckning som harmonierar med annonsen i övrigt.

Läs mer

Finns det regler kring hur och vad vi får skriva?

Numera utformas texterna i dödsannonserna mycket fritt, men det är viktigt med ett värdigt och respektfullt tonläge. På Gillis Edman har vi en gemensam standard med en stilfull och modern språkdräkt. Vi hjälper dig gärna med det skrivna ordet så att annonsen blir precis som du önskar.

Läs mer

Hur går vi tillväga för att skapa en dödsannons?

Fundera gärna först på vilka versrader du vill ha med i annonsen. Dessa kan vara från en dikt, en sångtext, ett citat, men också något ni själva skrivit till den avlidne. Begravningsentreprenören vägleder och hjälper er med den övriga utformningen och beställningen. Innan annonsen beställs får du se och godkänna ett korrektur med prisspecifikation.

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se