Ska du gå på begravning?

Kyrkor för begravning - Gillis Edman Begravningsbyrå

Kyrkor för begravning i Kungsbacka och norra Halland

När du planerar kyrka för begravning i och runt Kungsbacka, har du många vackra alternativ, alltifrån pittoreska medeltida landsbygdskyrkor till stora pampiga stenkyrkor. I Kungsbacka med omnejd kommer du att hitta ett alternativ som passar just din bild av hur en begravning i Kungsbacka ska se ut. Här visar vi några exempel på kyrkor att välja när du planerar begravning i Kungsbacka. Att välja en kyrklig begravning i någon av Kungsbackas kyrkor, innebär att begravningen sker i Svenska kyrkans ordning. Väljer du en borgerlig begravning i Kungsbacka, kan du ofta välja något av kapellen i anslutning till kyrkorna eller någon annan plats i Kungsbacka som du själv tycker passar bäst.

Centralt i Kungsbacka

Populära kyrkor i Kungsbacka och norra Halland

Kungsbacka kyrka är den mest centrala av kyrkorna i Kungsbacka. Kungsbacka kyrka ligger verkligen "mitt i byn", med sin placering vid torget är den alltid nära. Om du vill vila benen efter en dag i staden, kan du slå dig ner på en av de bänkar som står framför Kungsbacka kyrka. Bänkarna står där kyrkbänkarna i den gamla Kungsbacka kyrka stod innan den brann ner år 1846.

Här nedan hittar du beskrivningar av populära kyrkor i Kungsbacka med omnejd.

Populära kapell i Kungsbacka och norra Halland

Skogskapellet är det kapell som används mest för såväl borgerliga som religiösa begravningar i Kungsbacka. Skogskapellet byggdes på 1960-talet och ligger på Skogskyrkogården vid västra infarten till Kungsbacka. Eftersom Svenska Kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten, ansvarar de också för att tillhandahålla kapell för borgerlig begravning i Kungsbacka. Det finns ett antal kapell i Kungsbackaområdet för både kyrkliga och borgerliga begravningar. Här listar vi några.

Fler platser i Kungsbacka

Andra kyrkor och kapell i Kungsbacka området

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se