Vad ska jag tänka på om jag ska gifta mig i utlandet? - Gillis Edman Bröllop

Vad ska jag tänka på om jag ska gifta mig i utlandet?

Ni behöver kontakta en officiant i Svenska kyrkan på plats som innehar vigselrätt i ert valda land.

Är det så att Svenska Kyrkan inte har vigselrätt i landet, kan ni gifta er borgerligt här hemma och sedan få en kyrklig välsignelse, som är snarlik en vigselgudstjänst, på plats i ert valda vigselland. Då behöver ni pass, vigsel- eller partnerskapsbevis och en blankett för kyrklig välsignelse, som ni beställer hos den församling ni tillhör i Sverige.

Om ni ska vigas enligt svensk lag i utlandet behövs giltig identitetshandling, intyg om hindersprövning och intyg om vigsel från Skatteverket. Hos er församling i Sverige ansöker ni om en blankett för kyrklig handling. När prästen i den svenska församlingen utomlands har vigselrätt gäller ibland svensk lag och ibland lokal lag. Kolla i förväg vad som gäller på respektive plats.

Om det inte finns Svensk vigselrätt behövs giltiga identitetshandlingar (pass), äktenskapscertifikat, alternativt ett personbevis utfärdat av Skatteverket. Kontakta konsulatet och hör vilka handlingar landet kräver inför vigsel. Den hindersprövande myndigheten i landet kanske har andra specifika krav.

På Gillis Edman har vi lång erfarenhet av att ta hand om livets viktigaste händelser. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder utforma personliga bröllop och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se