Ska du gå på begravning?

Kyrkor för begravning - Gillis Edman Begravningsbyrå

Kyrkor för begravning i Alingsås

I Alingsås med omnejd har vi många vackra kyrkor. Christenae kyrka är kyrkan mitt i stan och den mest centrala. Ett stenkast från Stora Torget. Inte långt därifrån ligger Landskyrkan, också den i Alingsås centrala delar trots sitt namn. Ca 1 mil från Alingsås centrum ligger pastoratets största kyrka. Hemsjö kyrka. Med vacker utsikt över bygden stolsterar denna pampiga kyrka. Med sin fantastiska akustik hålls det ofta konserter här, flera körer har gjort skivinspelningar här tack vare den. För en mindre samling finns Noltorpskyrkan och Stockslyckekyrkan, dessa ligger i var sin stadsdel. De ger en enklar mer modern känsla.

Centralt i Alingsås

Populära kyrkor i Alingsås

Vid Stora torget i Alingsås ligger Christinae kyrka. Trots stadsbruset utanför känns lugnet i kyrksalen påtagligt. Församlingshemmet ligger i anslutning med kyrkan, vilket gör det smidigt att förflytta sig från ceremonin till minnesstunden.

Här nedan hittar du beskrivningar av populära kyrkor i Alingsås med omnejd.

Populära kapell i Alingsås

Ljusets kapell i Alingsås. Kapellet ligger i nordöstra delen av Alingsås, på vackra Nolby begravningsplats. Det är ett populärt begravningskapell för alla trosinriktningar och borgerliga begravningsceremonier. Kapellet uppfördes på 1960-talet och har därefter byggts ut och renoverats. Kapellet får allt sitt ljusinsläpp från takets lanterna. Här finns plats för 110 personer.

Fler platser i Alingsås

Andra kyrkor och kapell i Alingsås och Västergötland

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se