Ska du gå på begravning?

Får vi lov att använda en logotyp från ett förbund eller ett företag som symbol till dödsannonsen? - Gillis Edman Begravningsbyrå

Får vi lov att använda en logotyp från ett förbund eller ett företag som symbol till dödsannonsen?

Vanligtvis är det inga problem att använda logotyper. Vi måste dock söka tillstånd från förbundet eller företaget innan vi kan godkänna det för tryck.

Relaterade frågor

Får vi lov att använda en egen bild till dödsannonsen?

Det är tillåtet att använda egna bilder. Om det finns ett upphovsrättsligt skydd hjälper vi dig att ordna rättigheterna att använda den.

Läs mer

Hur går vi tillväga för att skapa en dödsannons?

Fundera gärna först på vilka versrader du vill ha med i annonsen. Dessa kan vara från en dikt, en sångtext, ett citat, men också något ni själva skrivit till den avlidne. Begravningsentreprenören vägleder och hjälper er med den övriga utformningen och beställningen. Innan annonsen beställs får du se och godkänna ett korrektur med prisspecifikation.

Läs mer

Hur väljer vi symbol till annonsen?

Som ensam begravningsbyrå erbjuder vi exklusiv tillgång till handmålade symboler i akvarellfärg. Många teman finns representerade. Symbolen i dödsannonsen kan vara något som låg varmt om hjärtat hos den avlidne, såsom ett djur, en organisation eller ett fotbollslag. Man kan också tänka på den som en vacker utsmyckning som harmonierar med annonsen i övrigt.

Läs mer

Vilka veckodagar är bäst att annonsera på?

Den bästa exponeringen får annonsen i tidningarnas söndagsbilaga, men alla veckodagar är möjliga att annonsera på.

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se