Ska du gå på begravning?

Måste vi närvara när kistan sänks? - Gillis Edman Begravningsbyrå

Måste vi närvara när kistan sänks?

Nej, sänkningen av kistan kan ske efter begravningen samma dag, utan att någon anhörig behöver närvara. I dessa fall sker avskedet under begravningsceremonin som också avslutas i kyrkan eller ceremonilokalen.

Relaterade frågor

Hur går det till när man sänker en kista?

Kistan placeras på två träribbor ovanför gravöppningen. Parallellt med träribborna finns även två rejäla tampar. Fyra av bärarna tar tag i tamparna som kistan lyftes en aning med. En femte person tar undan träribborna varpå kistan sänks.

Läs mer

Sänks kistan före eller efter avskedet?

Vissa föredrar att låta kistan stå ovan graven för avskedet innan den slutligen sänks. Det är valfritt att planera avskedet före eller efter sänkningen av kistan.

Läs mer

Hur bärs kistan och vem bär den?

Kistan kan bäras ut och sänkas i graven av anhöriga om så önskas. Den bärs då i midjehöjd och begravningsentreprenören instruerar och är med hela vägen. Det är också möjligt att boka ett bärarlag till att utföra uppgiften. Bärarlagen är professionella, begravningsklädda och utför uppdraget med stor vördnad. I vissa kapell och kyrkor finns det […]

Läs mer

Gillis Edman är en av Sveriges mest anlitade begravningsbyråer. På våra kontor fördelade över hela Västsverige hjälper vi kunder med personliga begravningar och familjejuridik.

Adress

undefined, undefined

Telefon

E-post

info@gillisedman.se